je website hoger in Google 

opvallen in googleHoger in Google

Google is veruit de meest gebruikte zoekmachine. Dus in Google wil je opvallen!
Wil jij ook hoger in Google? Ongetwijfeld! En het liefst in de top 5 natuurlijk! Dat levert immers de meeste kliks naar je website op.

Volgorde in Google zoekresultaten

De volgorde van zoekresultaten in Google hangt van verschillende dingen af;

 1. Zoekwoordcombinatie
  Google’s doel is de best mogelijke resultaten te tonen bij de gevraagde zoekwoorden. Vandaar dat Google webpagina’s controleert op allerlei onderdelen.
  Uiteraard worden websites getoond die de zoekwoorden op hun pagina hebben staan. Maar de Google robots checken nog veel méér onderdelen ….
 2. Concurrentie
  Net als in de offline wereld, heb je online ook concurrentie. En daar moet je het in de Google zoekresultaten dus tegenop nemen.
 3. Zoekhistorie
  Google toont resultaten afgestemd op de gebruiker; zijn/haar eerdere zoekopdrachten, browser en locatie hebben invloed op welke resultaten Google toont, én in welke volgorde. Google-zoekresultaten kunnen dus per persoon verschillen! Dit betekent dus ook dat als je gaat testen hoe je eigen website het doet in Google, jouw resultatenlijst niet hetzelfde zal zijn als die van jouw potentiële klanten….

Vakantiehuisje aan zee

Wil je met jouw website hoger in Google ?

Marijn Meiler | meerwebbezoekers maakt websites beter vindbaar op de beste zoekwoorden voor jouw doelgroep. Zo heb jij meer succes met je website!